søndag 4. oktober 2009

Dagbladet.no



KULE JENTER: Hardrockbandet er forvandlet til en a capella-gruppe for «X factor». Sangvalget var likevel rocka. Video: TV2.

- Auditionen kunne gått bedre
Fire jenter fra Ålesund synger AC/DC a capella foran «X factor»-dommerne.

(Dagbladet.no): I mai heiv fire jenter fra Ålesund seg i bilen og kjørte 10 timer over natta til Oslo for å delta på audition til TV2s nye talentkonkurranse og storsatsning «X factor».

Der troppet 20-åringene Maria Holand Tøsse, Hildegunn Garseth Ulvestad, Lisa Uhlen Rissevik og Iris Loppen Tangen opp foran dommerne som den rocka a capella-gruppa «Honningsøt galskap».

- Vi er egentlig et hardrockband som heter«Mellifluous Lunacy», men for «X factor» har vi laget en norsk versjon som er mer publikumsvennlig og enklere å huske, sier Maria Holand Tøsse (20) til Dagbladet.no.
- Vi har fått noen kommentarer på navnet, men synes det passer godt, for vi er litt gale og prøver å sløre det til med noe honningsøtt. I tillegg elsker vi sjokolade og er noen ekte matvrak.

Uvanlig sangvalg
I kveld avsløres det om de honningsøte jentene klarer å bildgjøre tre sure dommere. De tøffe jentene sang en a capella versjon av AC/DCs «You shook me all night long».

Se «Honningsøt galskap» på audition i videoen over.

- AC/DC er helt rått, og et band vi alle liker, sier Maria.

- Det vanskelig å finne en sang alle føler seg komfortable med, for vi har forskjellige smaker. Dette er en godlåt med godt budskap, og i tillegg er den rocka og ikke vanlig å spille på audition.

Ikke helt fornøyd
Jentene synes det var stort å stå foran Jan Fredrik Karlsen, Mira Craig og Peter Peters på audition, men er ikke hundre prosent fornøyd med sin egen prestasjon.

- Det var et skikkelig adrenalinkick, sier Maria.

- Det var helt uvirkelig at dommerne satt der og skulle høre på oss. Selve auditionen kunne gått litt bedre. Vi ble litt stressa og stemmene hørtes litt annerledes ut enn de gjør når vi øver foran speilet.

Festivalsommer
Jentene har spilt sammen siden de møttes på musikklinja på Fagerlia videregående skole. Det er nå tre år siden, og på den tiden har jentene rukket å spille rundt 50 konserter, gi ut en jule-CD og delta på flere festivaler.

- Vi begynte sommeren med «X factor»-audition i mai, og det var en intro til en knallsommer når det gjelder festivaler for oss. Vi spilte blant annet mellom Big Bang og Kaizers Orchestra på Raumarock, så det var veldig kult, sier Maria.

«X factor» ble først vist i Storbritannia i 2004, og har produsert artister som Leona Lewis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar